SCRUMBIE IN CASA
Apa se da in clocot si se adaga njecesarul. Semai lasa la fiert 2 min. Scrumbia se curata, spala, taie in felii( medalioane)de 3cm grosime.. Se aseaza scrumbia intr-un vas deasupra turnandui cintinutul marinat. SE acopera cu o farfurie drept greutate, ca s astea in contint. Seda la rece pe 3 zile
METODA 2
PESTE UMPLUT
Morcovi - 1 buc
Ceapă - 1 buc
Oua de prepelita - 7 - 8
Gelatină - 1 lingura (aproximativ 8 g)
Ulei vegetal - 1 - 2 linguri
Sare şi piper
Curăţam peştele de solzi, branhii şi înotătoare, lăsând doar coada pentru decorare, spintecam abdomenul. Se taie marginile uşor de la coada la cap coloana vertebrala şi oasele coastelor. Încercaţi să nu deteriorati pielea.Scoateţi oasele mici, aveţi posibilitatea să utilizaţi pentru comoditate oi penseta
Pentru umplutura se toaca marunt ceapa si se prajeste in ulei vegetal aceasta,până când devine transparenta. Morcovii, frecati prin o răzătoare aspra, ceapa din tigaie şi se undeste pana cand se inmoaie si capata o culoare aurie. Se fierb ouăle de prepeliţă şi se curata.
Punem peşte cu burta în sus, se condimentează cu sare şi piper şi se presară gelatina uscata.Punem morcovii tocati uniform în interiorul peşte,Ouale de prepelita. Le aranjam intr- un lanţ de-a lungul coloanei vertebrale. Invelim pestele cu folie şi se pune în cuptorul preîncălzit pentru 160S 1,5 ore.
Peşte copt il scoatem cu grijă din vas şi fără a îndepărta folia, il lasam sa se răcească la temperatura camerei, apoi il punem pe câteva ore în frigider.
Înlăturaţi banda. Se taie peştele şi se serveşte cu hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu