joi, 27 octombrie 2011

PESTE


SCRUMBIE IN CASA


1 litrude apa
10 boabe de piper
3-4 drunze de dafin
5 linguri de sare 
3 linguri  de zahar



Apa se da in clocot si se adaga njecesarul. Semai lasa la fiert 2 min.  Scrumbia se curata, spala, taie in felii( medalioane)de  3cm grosime.. Se aseaza scrumbia intr-un vas deasupra turnandui cintinutul marinat. SE acopera cu o farfurie drept greutate, ca s astea in contint. Seda la rece pe 3 zile
METODA  2


PESTE  UMPLUT
Chefal - 600 g
Morcovi - 1 buc
Ceapă - 1 buc
Oua de prepelita - 7 - 8
Gelatină - 1 lingura (aproximativ 8 g)
Ulei vegetal - 1 - 2 linguri
Sare şi piper
Curăţam  peştele  de  solzibranhii şi înotătoarelăsând doar coada pentru decorarespintecam abdomenulSe taie marginile uşor  de la coada la cap  coloana  vertebrala şi oasele coastelorÎncercaţi să nu deteriorati  pielea.Scoateţi oasele mici, aveţi posibilitatea să utilizaţi pentru comoditate oi penseta

Pentru umplutura se toaca marunt ceapa si se prajeste in ulei vegetal aceasta,până când devine transparenta. Morcoviifrecati prin o răzătoare aspra ceapa  din tigaie şi se undeste pana cand se inmoaie si capata o culoare aurie. Se fierb ouăle  de prepeliţă şi se  curata.

Punem  peşte cu   burta în susse condimentează cu sare şi piper şi se presară gelatina uscata.Punem morcovii tocati uniform în interiorul peşte,Ouale de prepelita. Le aranjam  intr- un lanţ de-a lungul coloanei vertebrale. Invelim pestele  cu folie şi se pune în cuptorul preîncălzit pentru 160S 1,5 ore.



Peşte copt il  scoatem cu grijă din vas şi fără a îndepărta folia, il lasam  sa se răcească la temperatura camereiapoi il punem  pe câteva ore în frigider.
Înlăturaţi bandaSe taie peştele şi se serveşte cu hrean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu