miercuri, 26 octombrie 2011

....SA IMPLETIM....

 CE TREBUIE SA STII DESPRE TRICOTAT  SI CROSETAT


MATERIA PRIMA:


Pentru a croseta si tricota poti utiliza diverse tipuri de ate de la cele maisubtiri pana la  cele mai groase. ele, atele se aleg  in functie de ceia ce vrei sa faci.
Grosimea ustensiilor depinde de grosimea atei. Pentru a verifica compatibilitatea dintre ata si ustensie, e nevoiede a impleti o bucatica.
USTENSII:
Pentru crosetat utilizam croseta. Croseta este de 2 tipuri: scurte si lungi. Crosetele se confectineaza din diverse materiale: metal, os, plastic sau lemn. Crosetele se diferentiaza dupa grosime, astfel avem diverse numere. Numerele crosetei-sunt diametru in milimetri. NR 2 este = 2 mm
Grosimea crosetei se alege dupa grosimea atei utilizate cat si a modelului.. In cazul crosetarii mai putem  utiliza si furculita.


Pentru tricotat utilizam ace de tricotat. acele de tricotat sunt din metal, plastic, lemn sau chiar os.Cele din plastic sunt foarte des imtalnite, sunt ff utiledeoarece nu pateaza tesatura sunt usoare, elastice...deaceiae ff sor si bine de utilizat.Cele din aluminiu sunt usoare, uzuale, pateaza  tesatura  deaceia cand le utilizam, utilizam ata injtunecata.. A tricota trebuiesa fieusor deaceia trebie sa utilizam ace de tricotat nichelate.capetele acelor de tricotat n trebuie sa fie ascutite deoarece ne potrani, si nici prea plate .
Majoritatea celor caretricoteaza  utilizeaza 2ace de tricotat.Celor care impletesc fulare pot utiliza 2 acede tricotat lungi. Mai sunt ace de tricotat pe fir de guta. Sunt foarte utile. Pentru tricotarea in  cilindru snt utilizate 5 azce detrictat ( andrele). 
La fel ca si crosteta acele de tricotat au nmere. Numerele snt pana la 10. Deobicei numerele snt situate pe gamalie si indica diametru. Ex: Nr 3=3mm,SE recomjanda sa ai toate marimile atunci cand tricotezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu